Η ασφάλεια εξόρυξης ξεκινά με τις συσκευές επικοινωνίας

0
Η ασφάλεια εξόρυξης ξεκινά με τις συσκευές επικοινωνίας


Μπορείτε να αποφύγετε ατυχήματα στη βιομηχανία ορυχείων χρησιμοποιώντας καλές συσκευές επικοινωνίας.

Είναι δική σας ευθύνη να είστε ασφαλείς στα ορυχεία και να γνωρίζετε πιθανούς κινδύνους. Αυτό μπορεί να γίνει δυνατό με τη χρήση ραδιοφώνων και προσωπικών συστημάτων ειδοποίησης.

Τα σήματα χειρός χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με το προσωπικό ασφαλείας στον τομέα της εξόρυξης. Τα σήματα είναι ειδικές κινήσεις που επιτρέπουν στους άλλους να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Για να αποφύγετε ατυχήματα στη λειτουργία εξόρυξης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειροκίνητα σήματα. Εάν χειρίζεστε όχημα μεταφοράς, ο αντίχειράς σας μπορεί να είναι στραμμένος προς τα δεξιά για να σηματοδοτήσει σε άλλους ότι στρίβετε αριστερά.

Οι εταιρείες απαιτούν από τους υπόγειους ανθρακωρύχους να φορούν συσκευές ηλεκτρονικής επικοινωνίας με προσωπικά συστήματα ειδοποίησης (PAS). Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σαν ραδιοφάροι και μπορούν να μεταδώσουν ένα σήμα στους εργαζομένους για να τους πουν ότι πρέπει να κατευθυνθούν στην επιφάνεια.

Μια άλλη συσκευή που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρακωρύχους να παραμείνουν ασφαλείς είναι ένα ραδιόφωνο. Οι υπόγειοι ανθρακωρύχοι κινδυνεύουν επειδή είναι δύσκολο να δούμε ο ένας τον άλλον γύρω από κτίρια και εξοπλισμό. Οι ραδιοεπικοινωνίες επιτρέπουν στους ανθρακωρύχους να παραμένουν σε επαφή με την επιφάνεια. Αυτό μειώνει την πιθανότητα υπόγειων ατυχημάτων.

Οι συσκευές επικοινωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται πάνω ή κάτω από το έδαφος είναι πιο επιρρεπείς σε πτώση βράχου και κατακερματισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητα τα συστήματα προστασίας σε σπήλαια, όπως η βιδοποίηση βράχου ή η βιδοποίηση κλωβού. Μια συσκευή επικοινωνίας που ειδοποιεί τους συναδέλφους σας για την πιθανότητα πτώσης του εδάφους από κάτω σας μπορεί να σώσει τη ζωή σας.

Το ιστορικό ασφάλειας της εξορυκτικής βιομηχανίας έχει βελτιωθεί δραματικά τον περασμένο αιώνα. Με τον καιρό, οι συσκευές επικοινωνίας εξόρυξης και το σύστημα PAS έχουν γίνει πιο κοινά. Αυτό έχει μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με τις εργασίες εξόρυξης.

Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από τον Justin Tidd, Διευθυντή της Becker Mining Communications! Για περισσότερα από 15 χρόνια, η Becker Communications είναι ο ηγέτης του κλάδου Ραδιοεπικοινωνίες Cave και ηλεκτρικά συστήματα επικοινωνίας εξόρυξης. Καθώς επεκτάθηκαν στην επιφανειακή εξόρυξη, τους σιδηρόδρομους και τις σήραγγες πρόσθεσαν συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, φορητά ραδιόφωνα, συστήματα σήμανσης και παρακολούθησης, καθώς και παρακολούθηση αερίου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar