Πέντε τρόποι για να χειμωνιάσετε το σπίτι σας

0
Πέντε τρόποι για να χειμωνιάσετε το σπίτι σας

Όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι όσο το δυνατόν πιο μονωμένο. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό του σπιτιού σας θα παραμείνει άνετο και ζεστό… ακόμα κι αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι παγωμένη.

Και αυτό δεν είναι όλο – ένα καλά μονωμένο σπίτι θα μειώσει το κόστος των λογαριασμών ενέργειας σας, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Άλλωστε, οι λογαριασμοί τείνουν να είναι πολύ πιο ακριβοί τον χειμώνα – https://www.independent.co.uk/money/spend-save/winter-deaths-the-true-cost-of-spiralling-energy-bills-price-cap-big-six-gas-electricity-a8602031. html.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε ζεστοί αυτόν τον χειμώνα; Αν ναι, εδώ είναι πέντε τρόποι για να ξεχειμωνιάσετε το σπίτι σας.

Μονώστε τους σωλήνες

Ο πολύ κρύος καιρός μπορεί να παγώσει το νερό στους σωλήνες σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει το σκάσιμο τους, επομένως είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες είναι σωστά μονωμένοι πριν κρυώσει ο καιρός. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σωλήνας είναι καλυμμένος με έναν παχύ σωλήνα αφρού για να τους κρατήσει ζεστούς και αν δείτε εκτεθειμένους σωλήνες, καλύψτε τους με αφρό από το τοπικό σας κατάστημα DIY.

Ελέγξτε τη σοφίτα σας

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η μόνωση στο πατάρι σας είναι μέχρι το μηδέν. Τα περισσότερα πατάρια έχουν ήδη μόνωση, αλλά μπορεί να είναι απλώς το προτεινόμενο πρότυπο, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη μόνωση για να κάνετε όλο το σπίτι να αισθάνεται πιο ζεστό.

Αγκαλιάστε τους αποκλεισμούς του πρόχειρου

Θα πρέπει επίσης να τοποθετούνται εξαιρέσεις ρεύματος σε όλες τις εξωτερικές πόρτες για να εμποδίζουν τα ψυχρά ρεύματα να εισέρχονται μέσα στο σπίτι.

Ελέγξτε τη μόνωση στους τοίχους

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι τοίχοι σας είναι σωστά μονωμένοι, καθώς αν όχι, θα παρατηρήσετε το κρύο να εισχωρεί. Εάν παρατηρήσετε ότι η μόνωση φαίνεται λίγο λεπτή, μην ανησυχείτε πολύ. Η εγκατάσταση νέας μόνωσης κοστίζει μόνο περίπου 500 £ και θα σας πάρει μόνο μερικά χρόνια για να πάρετε τα χρήματα πίσω με τη μορφή φθηνότερων λογαριασμών ενέργειας.

Θα μπορούσε επίσης να αξίζει να εγκαταστήσετε νέα μονωμένα παράθυρα που το Δουβλίνο έχει προμηθευτές όπως https://www.keanwindows.ie/windows-dublin/), ειδικά αν παρατηρήσετε ρεύματα να περνούν από τα παράθυρά σας.

Χρησιμοποιήστε πάνελ ανακλαστήρα καλοριφέρ

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνελ ανακλαστήρα ψυγείου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα του ψυγείου δεν διαρρέει έξω. Απλώς αγοράστε τα πάνελ ηλεκτρονικά και τοποθετήστε τα πίσω από το ψυγείο σας για να σταματήσετε τη διαρροή θερμότητας από το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας πάνελ καλοριφέρ χρησιμοποιώντας μόνωση, η οποία είναι πολύ φθηνή και εύκολη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar