Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα τακάκια των φρένων;

0
Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα τακάκια των φρένων;

Τα τακάκια φρένων είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, επομένως είναι λογικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να αντικατασταθούν. Θα χρειαστεί επίσης να είναι σε καλή κατάσταση ώστε το αυτοκίνητό σας να περάσει το MOT του, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι καθαρά και πάχους τουλάχιστον 1,5 mm.

Πίστωση εικόνας

Πόσο διαρκούν τα τακάκια των φρένων;

Το πόσο διαρκούν τα τακάκια των φρένων σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα κεραμικά τακάκια φρένων είναι τα πιο στιβαρά και ακολουθούν τα τακάκια από μεταλλικά υλικά. Τα οργανικά επιθέματα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και θα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Το πόσο διαρκούν τα τακάκια των φρένων σας θα εξαρτηθεί επίσης από το στυλ οδήγησης που κάνετε συνήθως. Η οδήγηση σταμάτα-ξεκινήστε σε πυκνή κίνηση στην πόλη είναι πολύ πιο φθαρμένη στα φρένα σας παρά στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Ομοίως, όσο περισσότερο ρυμουλκείτε και μεταφέρετε βαριά φορτία, τόσο πιο γρήγορα θα φθαρούν τα τακάκια των φρένων σας.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας, το οποίο θα ενεργοποιήσει πρώτα τα μπροστινά φρένα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα τακάκια θα φθείρονται πιο γρήγορα. Γι‘ αυτό πρέπει να τα ελέγχετε τακτικά, καθώς μπορούν να διαρκέσουν από 25.000 έως 70.000 μίλια.

Πώς μπορώ να ελέγξω τα τακάκια των φρένων μου;

Ο έλεγχος των τακακιών των φρένων σας είναι απαραίτητος για να βεβαιωθείτε ότι τα οχήματά σας περνούν το MOT. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορείτε να λάβετε την καλύτερη προσφορά για ασφάλιση εμπορίου αυτοκινήτων από έναν ιστότοπο σύγκρισης όπως https://www.quotemetoday.co.uk/motor-trade-insurance.

Πίστωση εικόνας

Παρακολουθήστε τυχόν προειδοποιητικά φώτα καθώς θα σας πουν την κατάσταση των φρένων σας – πάρτε το αυτοκίνητό σας για ένα MOT με την προειδοποιητική λυχνία να δείχνει και είναι αυτόματη αποτυχία. Είναι επίσης αρκετά εύκολο να μετρήσετε μόνοι σας τα τακάκια των φρένων ή να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι πόσιμου νερού – θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τουλάχιστον 3 mm τακάκια φρένων να φαίνονται σε κάθε τροχό. Εάν δεν μπορείτε, πάρτε το στο γκαράζ της περιοχής σας για έλεγχο.

Ένας άλλος καλός δείκτης είναι η αίσθηση των φρένων όταν οδηγείτε. Αν είναι σπογγώδες όταν πατάτε το πεντάλ του φρένου ή ακούτε ένα τρίξιμο ή τρίξιμο, τα φρένα σας χρειάζονται προσοχή. Εάν το αυτοκίνητό σας τραβάει προς τη μία πλευρά, αυτό μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι ότι τα τακάκια φθείρονται.

Μην επιχειρήσετε ποτέ να αλλάξετε ή να τοποθετήσετε τακάκια φρένων μόνοι σας, εκτός και αν είστε ειδικευμένος μηχανικός κινητήρα. Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγύηση του αυτοκινήτου σας ή να διακινδυνεύσετε την ασφάλεια των επιβατών σας εάν δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar