Πώς να διορθώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας και να είστε πιο παραγωγικοί

0
Πώς να διορθώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας και να είστε πιο παραγωγικοί

Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή, το να πίνετε αρκετό νερό και την τακτική άσκηση, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να κοιμάστε καλά. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που το πρόγραμμα ύπνου σας γίνεται ανθυγιεινό και διαταραγμένο που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της σωματικής υγείας και αλλαγή στις γνωστικές σας επιδόσεις. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η λειτουργία του εγκεφάλου θα επηρεαστεί αρνητικά.

Δυστυχώς, σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο του σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι η χαμηλότερη ποιότητα και ποσότητα ύπνου. Ενώ μερικοί από αυτούς περνούν τη νύχτα τους όντας παραγωγικοί (ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν), κάποιοι ασχολούνται υπερβολικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που δεν λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι ο ύπνος για τουλάχιστον 7 έως 8 ώρες είναι σημαντικός όχι μόνο για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας μας, αλλά ακόμη και της παραγωγικότητας.

Διαβάστε παρακάτω καθώς συζητάμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διορθώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας, το οποίο, με τη σειρά του, θα βελτιώσει την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Κάντε το κρεβάτι σας όσο πιο άνετο γίνεται

Παρόλο που αυτό το σημείο μπορεί να φαίνεται προφανές, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσο χαμηλό μπορεί να είναι στη λίστα προτεραιότητας για τους περισσότερους από εμάς.

Κάθε αντικείμενο στο κρεβάτι σας έχει σημαντικό ρόλο για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Πρώτα, πρέπει να εστιάσετε στο στρώμα στο οποίο κοιμάστε. Είναι σημαντικό οι αγώνες να μην είναι ογκώδεις καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε πόνους στην πλάτη. Εάν είναι, μην χάνετε άλλο χρόνο για να το αντικαταστήσετε. Δεύτερον, πάρτε ένα μαξιλάρι που διαθέτει εξειδικευμένη τεχνολογία για να προσφέρει πρόσθετη άνεση στον λαιμό και στους ώμους σας. Λαμβάνοντας ένα μαξιλάρι για πόνο στον αυχένα, για παράδειγμα, θα είναι πολύ καλή ιδέα αν έχετε χρόνιο πόνο στους ώμους και τον αυχένα σας.

Επίσης, το να έχετε ένα πουπουλένιο πάπλωμα ή οποιοδήποτε χοντρό πάπλωμα μπορεί να είναι υπέροχο για να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Συνήθως, αυτά τα παπλώματα και τα παπλώματα είναι κατασκευασμένα από μαλακό υλικό που αισθάνεται πολύ καλά στο δέρμα. Οι δαπάνες που κάνετε για να κάνετε το κρεβάτι σας άνετο είναι στην πραγματικότητα μικρές επενδύσεις για τη βελτίωση της υγείας σας.

Δημιουργήστε ένα υγιές πρότυπο ύπνου για τον εαυτό σας

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα που κάνατε την τελευταία μέρα και ναι, αυτό το μοτίβο πρέπει να ακολουθήσετε σε όλη σας τη ζωή.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται αρκετά αυστηρό, αλλά ο ύπνος την ίδια ώρα κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού σας. Αρχίζει να λειτουργεί σε μια καθορισμένη ροή ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζει τις λειτουργίες του σώματός σας με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας, αλλά θα βοηθήσει επίσης να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του πολύ ύπνου και του πολύ λίγου ύπνου.

Εάν δεν είστε συνεπείς με τα πρότυπα ύπνου σας, τότε η συνολική λειτουργία του κιρκάδιου συστήματος, καθώς και η παραγωγή μελατονίνης, μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στην προώθηση του ύπνου στο σώμα μας, κάτι που και πάλι είναι αρκετά σημαντικό.

Στην αρχή, σίγουρα θα το βρείτε λίγο δύσκολο αφού πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής. Με τον καιρό, ωστόσο, θα συνηθίσετε σε αυτό το μοτίβο και θα δείτε πόσο θετικά θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή τη ζωή σας. Θα σας προτείνουμε αγοράστε ένα ξυπνητήρι για να ρυθμίσετε το πρόγραμμα ύπνου σας.

Χαλαρώστε το σώμα σας και ηρεμήστε το μυαλό σας

Είμαστε υπό συνεχή πίεση για να τηρήσουμε τις προθεσμίες ή να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά αυτό το άγχος μπορεί να έχει πολύ άσχημη επίδραση στην ικανότητά μας να κοιμηθούμε. Είναι πάντα υγιές να διατηρείτε μια καλή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για την ψυχική σας ηρεμία επίσης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να κάνετε ορισμένες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το μυαλό σας ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνετε το σώμα σας.

Οι βαθιές αναπνοές, ο διαλογισμός, ακόμη και η ανάπτυξη μιας ρουτίνας πριν τον ύπνο μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Όταν μιλάμε για μια ρουτίνα πριν τον ύπνο, μπορείτε να ακούσετε μουσική, να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να ετοιμάσετε την γκαρνταρόμπα σας για την επόμενη μέρα. Σιγά σιγά, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να συσχετίζει αυτές τις δραστηριότητες με την ώρα του ύπνου, βοηθώντας το μυαλό και το σώμα σας να λειτουργήσουν ανάλογα.

Αποφύγετε το φαγοπότι αργά το βράδυ

Για να διορθώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας, πρέπει επίσης να έχετε ένα σωστό πρόγραμμα γευμάτων. Όταν τρώτε σνακ αργά τη νύχτα, τείνετε να μεταβάλλετε την παραγωγή HGH και μελατονίνης στο σώμα σας, γεγονός που θα μειώσει την ποιότητα του ύπνου που βιώνετε.

Θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν μερικά σνακ και γεύματα που μπορούν πραγματικά να προάγουν τον ύπνο. Εάν έχετε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο, θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Αλλά και πάλι, μια άλλη έρευνα ανακάλυψε ότι η λήψη ενός γεύματος με χαμηλούς υδατάνθρακες μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο. Συνολικά, η επίδραση του σνακ θα διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο, γεγονός που το καθιστά ανοιχτό σε ερμηνεία δοκιμών και σφαλμάτων.

Αποκτήστε έναν υγραντήρα καλής ποιότητας για το δωμάτιό σας

Ο υγραντήρας είναι μια συσκευή που με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε όποιο δωμάτιο κι αν τον τοποθετήσετε. Θα προτείνουμε την κρεβατοκάμαρα καθώς η βελτιωμένη ποιότητα ροής αέρα θα μειώσει τον αριθμό των φορών που ξυπνάτε με στεγνή μύτη ή τυχόν άλλες αποκλίσεις.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας υγραντήρας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας μεταξύ 30% και 45% κάνοντας την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας πολύ πιο βέλτιστη. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα επίπεδα pH του δέρματός σας προκαλώντας ελάχιστη απώλεια υγρασίας.

Σβήστε τα φώτα πριν πέσετε στο κρεβάτι

Όταν κοιμάστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, το σώμα σας αρχίζει να προετοιμάζεται για να αποκοιμηθεί. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι ο εγκέφαλός μας συνδέει αυτόματα το σκοτάδι με την ώρα του ύπνου.

Η έκκριση μελατονίνης στο σώμα σας αρχίζει να επεκτείνεται βοηθώντας σας να κοιμηθείτε νωρίτερα. Όσο είστε σε αυτό, μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι οι θερμοκρασίες του υπνοδωματίου σας είναι σε ισορροπία. Ο ύπνος σε ένα δωμάτιο που είναι πολύ ψυχρό ή ζεστό θα σας κάνει να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο να αποκοιμηθείτε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar