Το να έχουμε κάθε επιλογή μας δίνει λιγότερες επιλογές

1
Το να έχουμε κάθε επιλογή μας δίνει λιγότερες επιλογές

Ακριβώς όπως με τα γλυκά, αν έχετε πάρα πολλά από ένα πράγμα, όσο καλό κι αν είναι, αναπόφευκτα θα είστε δυστυχισμένοι. Με την καραμέλα, αυτή η δυστυχία έρχεται με τη μορφή στομαχικής διαταραχής, εμετού ή σε ορισμένες περιπτώσεις διαβήτη τύπου II. Στην περίπτωση των γενικών αγαθών ελεύθερης αγοράς, έρχεται με τη μορφή μιας φαινομενικά ατελείωτης επιλογής που οδηγεί σε λιγότερες επιλογές. Αυτό φαίνεται αντίθετο όμως, έτσι δεν είναι; Εάν έχουμε περισσότερες επιλογές, έχουμε περισσότερες επιλογές, γιατί θα οδηγούσε σε λιγότερες; Λοιπόν, να εξηγήσω…

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για παράλυση επιλογής σωστά; Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο που συνήθως απεικονίζεται προσφέροντας σε κάποιον ένα σχεδόν ατελείωτο απόθεμα επιλογών και όταν κάποιος αισθάνεται ότι έχει μια ατελείωτη σειρά επιλογών, τελικά παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλέξει και συχνά δεν επιλέγει καν τίποτα στο όλα. Αλλά αυτό δεν εξηγεί απαραίτητα τον προηγούμενο ισχυρισμό μου για το γιατί το να έχεις περισσότερα οδηγεί σε λιγότερα. Για να το εξηγήσουμε αυτό, πρέπει να δούμε τους τρόπους που έχουμε βρει ως άνθρωποι για να καταπολεμήσουμε την παράλυση επιλογής.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους καταπολεμούμε την παράλυση επιλογής ως ελεύθερη αγορά είναι οι αναθεωρήσεις. Εάν μπορείτε πρώτα να εξαλείψετε τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν αρνητικά, τότε έχετε λιγότερα να διαλέξετε, περιορίζοντας έτσι τις φαινομενικά ατελείωτες επιλογές που ενδέχεται να συναντήσετε. Ας σταματήσουμε να μιλάμε με υποθετικά και ας βασιστούμε σε ένα παράδειγμα σε μια αγορά όπου υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε. ΘΗΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΥ.

Πληκτρολογήστε „θήκες κινητών τηλεφώνων“ στο Google και δείτε τον υπολογιστή σας να εκρήγνυται. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές εταιρείες που κατασκευάζουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη θηκών κινητών τηλεφώνων που θα νόμιζες ότι ο καθένας θα είχε διαφορετική, αλλά δεν το κάνουν! Γιατί; Επειδή όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να αναζητήσουν κάτι που τους ταιριάζει ή να ψάξουν πιο μακριά από τις κορυφαίες επιλογές.

Στο Amazon είναι πολύ εύκολο να φιλτράρετε με βάση τα προϊόντα με την υψηλότερη βαθμολογία και, στη συνέχεια, απλώς διαλέγετε από αυτά τα 20 ή τα 50, και αυτός είναι ο τρόπος που όλοι ψωνίζουν τώρα! Απλώς πηγαίνετε στο αντικείμενο που έχει τις καλύτερες κριτικές και τις περισσότερες κριτικές και απλώς αγοράστε το. Λειτουργεί καλύτερα τελικά, και έτσι καταλήγουν όλοι στην ίδια υπόθεση.

Η άλλη μέθοδος που βρήκαμε για την καταπολέμηση αυτής της πλημμύρας επιλογών είναι η δημοσίευση διαφόρων άρθρων που ονομάζονται «TOP XX CELL PHONE CASES in 20XX». Ανάλογα με τη δημοσίευση, οι εταιρείες που κάνουν αυτές τις λίστες έχουν ΜΕΓΑΛΗ αύξηση στις αγορές γιατί; Γιατί όπως και οι κριτικές, είναι αποδεδειγμένο. Στη συνέχεια, άλλες μικρότερες εκδόσεις θα αντιγράψουν τις μεγάλες εκδόσεις αντί να κάνουν τη δουλειά τους, και πάλι καταλήγετε με 20 επιλογές.

Να τι δεν συμβαίνει. Έχω για παράδειγμα μια υπόθεση από Σκαλισμένα και δεν το βρήκα σε καμία λίστα και δεν είδα καμία κριτική από το Amazon, απλώς το έπεσα πάνω του και το λάτρεψα, οπότε το αγόρασα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την αγορά μου και μπορεί να μην το είχα δει ποτέ σε οποιοδήποτε τεχνολογικό ιστολόγιο που ακολουθώ ή σε καταχώριση της Amazon, απλώς έκανα την έρευνά μου. Αυτό δεν συμβαίνει πια, οι άνθρωποι απλώς κάνουν την έρευνά τους.

Τώρα, όταν ψωνίζω, ακόμα κι αν είναι διαδικτυακά, πάντα ενθουσιάζομαι με το να αποκαλύπτω ένα μυστικό στολίδι που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ. Εκπαιδεύτηκα πώς να εντοπίζω τις ληστρικές γελοίες εταιρείες που σου πουλάνε φθηνά αντίγραφα και βρήκα έναν τρόπο να επικυρώσω ουσιαστικά την ποιότητα ψάχνοντας απλώς μερικά βασικά πράγματα σε έναν ιστότοπο που μου δείχνουν ότι αξίζει τον χρόνο μου.

Τώρα ποια είναι αυτά τα πράγματα που ψάχνω; Αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα για άλλο άρθρο, προς το παρόν, απλώς σας προτρέπω να επεκτείνετε πραγματικά το όραμά σας έξω από τα πράγματα που έχουν όλοι οι άλλοι και να ανακαλύψετε ξανά τις ατελείωτες δυνατότητες του κόσμου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar