Χρήσιμες συμβουλές για να σώσετε τον εαυτό σας από την ψεύτικη εφαρμογή Paytm

0
Χρήσιμες συμβουλές για να σώσετε τον εαυτό σας από την ψεύτικη εφαρμογή Paytm

Ναι! Σωστά διαβάσατε. Το Paytm είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια, η εφαρμογή UPI, καθώς μπορεί να βρεθεί εύκολα σε όλη τη χώρα, από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα κατάστημα ενδυμάτων, το αυτοκίνητο ή την ταξί που κλείσατε στο διαδίκτυο, το πλησιέστερο παντοπωλείο ή τον κουρέα που έχετε. το κούρεμα σου από. Τώρα, κάποιοι κάνουν κατάχρηση της δημοτικότητας του Paytm, καθώς έχουν δημιουργήσει μια ψεύτικη εφαρμογή Paytm. Σήμερα θα μοιραστώ τον τρόπο με τον οποίο γίνεται κατάχρηση αυτής της εφαρμογής και πώς μπορείτε να γλυτώσετε τον εαυτό σας από τέτοια απάτη.

Επίσης, Διαβάστε | WhatsApp OTP Scam: Τι είναι και πώς να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή

Τι είναι το Fake/Spoof Paytm App Fraud;

Υπάρχει ένα Fake/Spoof PayTM που κυκλοφορεί μέσω τέτοιων ύποπτων ιστότοπων. Αυτό ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια έκδοση Spoof της δημοφιλούς εφαρμογής PayTM, η οποία δημιουργεί μια ψεύτικη απόδειξη πληρωμής. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτές τις πλαστές αποδείξεις πληρωμής για να κάνουν απάτες με αθώους καταστηματάρχες και σε όποιον τέτοιου είδους απατεώνας χρειάζεται να πληρώσει. Τέτοιες απάτες είναι επιβλαβείς τόσο για τους καταστηματάρχες/εμπόρους όσο και για τον απατεώνα, επιτρέψτε μου να σας πω πώς.

Πώς είναι επικίνδυνη η Fake App Paytm;

Η πλαστή Paytm που κυκλοφορεί στον Ιστό είναι επικίνδυνη τόσο για τον απατεώνα όσο και για τους καταστηματάρχες/εμπόρους.

Επίσης, Διαβάστε | Η αλήθεια της προσφοράς Flipkart SmartPack- Είναι απάτη;

Κίνδυνοι για καταστηματάρχες/εμπόρους

  • Οι απατεώνες μπορούν να εξαπατήσουν τους εμπόρους/καταστηματάρχες, επιδεικνύοντας μια ψεύτικη επιβεβαίωση επιτυχούς πληρωμής.
  • Αυτές οι πληρωμές δεν φτάνουν ποτέ στον καταστηματάρχη. Οδηγώντας σε 2 φορές απώλεια.

Κίνδυνοι για τους απατεώνες

  • Δεδομένου ότι η εφαρμογή κυκλοφορεί από ύποπτους ιστότοπους, η ίδια η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι κακόβουλο λογισμικό. Αυτό μπορεί να μολύνει και το τηλέφωνο του απατεώνα.
  • Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος απώλειας, καθώς δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος και ο προγραμματιστής της spoof app.
  • Η Paytm έχει ήδη μάθει για τέτοιου είδους ψεύτικες/πλαστικές απάτες και ήδη λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.
  • Η εξαπάτηση κάποιου είναι αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 420 του Ποινικού Κώδικα της Ινδίας και μπορεί να επισύρει φυλάκιση έως και 7 ετών.

Επίσης, Διαβάστε | 5 τρόποι για να αναφέρετε διαδικτυακή απάτη στις αγορές στην Ινδία

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς από ψεύτικες απάτες εφαρμογών Paytm

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς από τέτοιες απάτες και απατεώνες Fake/Spoof PayTM. Εάν είστε καταστηματάρχης/έμπορος, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά για να παραμείνετε ασφαλείς, μόλις κάποιος σας στείλει χρήματα:

  • Ελέγξτε την ειδοποίηση SMS για την απόδειξη πληρωμής.
  • Ειδοποίηση εφαρμογής check-in για την απόδειξη πληρωμής.
  • Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή PayTM Business App, για να ελέγξετε τις λεπτομέρειες κάθε συναλλαγής.
  • Επιβεβαιώστε την πληρωμή χρησιμοποιώντας το PayTM Soundbox, το οποίο επιβεβαιώνει άμεσα την πληρωμή, στην τοπική σας γλώσσα. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για το δικό σας PayTM soundbox εδώ.

Τυλίγοντας

Σε αυτό το άρθρο, κοινοποίησα τι είναι η ψεύτικη απάτη στην εφαρμογή Paytm, ποιες είναι οι συνέπειες τόσο για τον απατεώνα όσο και για τον καταστηματάρχη/έμπορο. Και οι τρόποι για να μείνετε ασφαλείς από τέτοιες απάτες Paytm. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες τέτοιες συμβουλές και κόλπα.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε για στιγμιαία τεχνολογικά νέα στο ειδήσεις Google ή για συμβουλές και κόλπα, κριτικές smartphone και gadget, εγγραφείτε Ομάδα Telegram GadgetsToUse ή για τα πιο πρόσφατα βίντεο κριτικών εγγραφείτε Κανάλι στο YouTube GadgetsToUse.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar